Yvettes lchf-fillimpa i Omnian

Ett campingvänligt bröd som är glutenfritt, nötfritt och sockerfritt...helt galet gott och busenkelt.
För att göra det enkelt när man är ute och campar, lägg alla torra ingredienser i en påse hemma och sätt en etikett på. När ni ska baka så plockar man bara fram påsen med torra ingredienserna och vispar ihop det med dom blöta ingredienserna, i detta fall ägg och fil. Påsen som blir över, kasta inte den utan ha det färdiga brödet i påsen.😉 återanvändning👍🏼
Till en limpa:
1tsk salt
1msk linfrö
1msk sesamfrö
2msk chiafrö
2,5msk fiberhusk
2,5dl pofiber
2 tsk bakpulver
2,5dl filmjölk (går även bra med yoghurt, kvarg, grädde, kokosgrädde eller creme fraiche. Funkar blanda ihop en skvätt av alla, bara man kommer upp i 2.5dl)
6st stora ägg
Solrosfrön att toppa brödet med.
Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser (eller plocka fram färdiga påsen), knäck i äggen och häll i filmjölken, vispa ihop allt.

Häll sedan i smeten I silikonformen och toppa med solrosfrön, i med silikonformen i Omnian och grädda på medelvärme i 40 minuter vrid sedan på mini och låt stå i 20min till.

Lägg brödet på ett galler och låt svalna under handduk.

Fillimpan i vanlig ugn ➡️HÄR⬅️
 
 Kram på er där ute🤗🤗🤗
#1 / / Marita:

Tack! Detta är det bästa LCHF bröd jag någonsin smakat. Så tacksam för ditt recept. Bakat det både i Omnia och i vedspisens ugn.

Svar: Vad roligt och höra...tack😍
Yvette

#2 / / sara s:

Tänkte testa min Omnia för första gången och har förberett ingredienserna till ditt bröd. Men har jag läst ngn stans att alla ingredienser ska ha samma temperatur? Ska gallret ligga på botten av omnian? Under silikonformen??? Ser ut så på din bild.

Svar: Jag har aldrig haft samma temp, jag bara rör ihop allt, stämmer jag har gallret kvar 😊
Yvette

#3 / / Mia Lindqvist :

Detta ska jag absolut testa i husvagnen!!

Svar: 👍
Yvette