5:2 Meny ala Lchf nr: 11
Börjar dagen som vanligt med kaffe, mitt första mål mat blir till lunch. Har märkt att det är många som äter 16:8 eller 18:6 när dom äter 5:2 ala LCHF. Det gör även jag, inget jag planera från början utan det föll sig så naturligt. Mitt ätfönster är mellan 12.00-20.00 och vissa som äter frukost har sitt ätfönster mellan 8.00-16.00. Intressant tycker jag.
Jag har bestämt mig för att från och med nu alltid använda kostbevakningen.se i mina uträkningar, den är mest pålitlig.![](https://cdn2.cdnme.se/4803447/9-3/img_20190110_105205_051_5c37329b2a6b2257e9b481ad.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4803447/9-3/img_20190110_105205_051_5c37329b2a6b2257e9b481ad.jpg)
Till lunch blev det en Tomatsoppa med vitlökscreme och krutonger, väldigt smakrik och mättande och perfekt efter en kylig promenad. 136 kalorier + krutongerna 31 kalorier =167 kalorier, snodde en bit (ca 10%) av sambons microbröd och torr stekte😉 recept på microbröd HÄR👈
![](https://cdn2.cdnme.se/4803447/9-3/20190110_153547_5c3758daddf2b34ff2331949.jpg)
Tomatsoppa med Vitlökscreme och krutonger
1dl passerade tomater
1 msk grädde
1 tsk tomatpure
2 tsk kalvfond
1.5dl vatten
1 msk creme fraiche
Kryddor 1 krm av varje: lökpulver, vitlökspulver, franskaörter, finmalen muskot, dragon, svartpeppar och lite salt
![](https://cdn1.cdnme.se/4803447/9-3/20190110_153418_5c3759012a6b22584caa3b8e.jpg)
Lägg allt utom creme fraichen i en liten kastrull, låt koka upp och låt det sedan småputtra i 10min. Medans så rör ni ner lite vitlöspulver och finhackad persilja i 1 msk creme fraiche. Servera i en djuptallrik och klicka i vitlökscremen 😋 Något som oxå är gott så är det basilikacreme, ha i färsk finhackad basilika i creme fraichen i stället. Eller ta ingen smak alls utan bara creme fraiche.
![](https://cdn2.cdnme.se/4803447/9-3/20190109_141921_5c35f50de087c3535ea063f5.png)
Kålpudding är så gott och helt perfekt att ha i matlåda, här har jag gjort en kalorisnål variant med vilt-touch 250 kalorier.
![](https://cdn1.cdnme.se/4803447/9-3/20190110_122025_5c372eea2a6b22586e12f45d.jpg)
Kålpudding med vilt-touch
100 g köttfärs
125 g vitkål (strimlad)
1 tsk viltfond
0.5 tsk smör
Kryddor: grovmalen svartpeppar, salt, mix peppar, lökpulver
Blanda fond, kryddor och köttfärs i en bunke. Stek vitkålen i smör ...blanda sedan den stekta vitkålen med köttfärsen och lägg i en ugnsfastform in i ugnen på 200°C i 30min.
![](https://cdn1.cdnme.se/4803447/9-3/20190110_121933_5c372f0d9606ee22b3708738.jpg)
Viltsky:
2 tsk viltfond
2 tsk grädde
4 st enbär
0.5dl vatten
Salt och vitpeppar
Häll grädde, viltfond och vatten en kastrull, dela enbären för mer smak. Låt det koka upp. Krydda efter smak.
Jag serverar med 1 msk röda vinbär, gott med rårördalingon också (sockerfri).
![](https://cdn2.cdnme.se/4803447/9-3/20190109_104300_5c35c258ddf2b33acd0ffa3f.png)
Till kvällste blir det skinkrullar med sallad och gurka 😋 Ingen bild på skinkrullarna...
![](https://cdn2.cdnme.se/4803447/9-3/20190110_154957_5c375c112a6b2258242b9d24.png)
Dagens intag blev 449 kalorier och 17 kolhydrater. Känner mig mätt och ovanligt pigg sedan jag börja ha 2-dagar💞💞 I morgon är det fredag och dax för vägning och mätning av midjan... spännande!
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
Tomatsoppa är ljuvlig och din blogg är super bra