Microbröd, nötfri och glutenfri (Panpizza)

Önska mig ett microbröd som blir gott och rosta, att det blir en riktigt frasig yta efter rostningen. Detta blev över förväntan och ljuvligt gott med mycket smör och ost 😋
 
Microbröd utan nöt och gluten 1.5 min. 4 carbs för hela brödet. 2kh/skiva
 
0,5dl pofiber (9 g)
1 msk bakprotein* köper mitt HÄR
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 msk smält smör (30 g)
Knivsudd salt
 
Blanda ihop allt i en kvadratisk matlåda. In i micron i 1.5min högsta effekt, min är på 750w. Dela brödet till två skivor och rosta.
 
* man kan byta ut bakproteinet mot lika mycket mandelmjöl, då får man inte lika krispig yta vid rosting av brödet. Inte heller nötfri ☺
Jag har en form som är 10x10 cm.
Blir så frasigt och gott, tur det är mäktigt annars skulle jag äta för många 😃
 
Testade och göra pizzabotten, det blev mer än lyckat! Blev som panpizza. 
Gör som receptet ovan och smeta ut smeten i en rund microsäker form (jag hade en glasform) micra i 2.5-3min, kolla så den är fast i mitten. Lägg den sedan på plåt och ha på toppning, in i ugnen på 200° till önskad färg.
 
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
#1 / / Ingela:

Absolut bästa lchf-brödet jag testat hittills!

Svar: Tack😍
Yvette