5:2 Meny ala Lchf nr: 10
Nu har jag äntligen kommit igång med mina 5:2 Menyer igen. Startar dagen med kaffe och collagen.
![](https://cdn3.cdnme.se/4803447/9-3/img_20190107_103047_821_5c33a00a9606ee2b8464674b.jpg)
Sugen på pizza och inte katten trodde jag att jag kunde få äta pizza på 2-dagen, skam den som ger sig 😜 Snodde ihop en capricciosa och lite pizzasallad... mätt blev jag med😋 192 kalorier.
![](https://cdn3.cdnme.se/4803447/9-3/20190107_125036_5c33a046ddf2b33af08cf23b.jpg)
Capricciosa på äggvitebotten och pizzasallad.
Botten:
2 äggvitor
1tsk fiberhusk
1msk vatten
Salt
Mixa ihop allt med stavmixer, häll i en stekpanna och stek på båda sidor. Lägg upp äggvitewrapen på bakplåtspapper.
Fyllning:
0,5 burk champinjoner (ca 75 g)
2 skivor rökt skinka (strimlad)
20 g finriven ost (gärna smakrik)
1 tsk tomatpure
2 tsk vatten
Oregano, vitlökspulver, grovmalen svartpeppar
![](https://cdn1.cdnme.se/4803447/9-3/20190107_194954_5c33a4d3ddf2b33aeb3fbd23.jpg)
Börja med och blanda ihop tomatpurén och vatten med lite oregano, vitlök och svartpeppar. Stryk sedan tomatsåsen på pizzabotten, lägg sedan dit champinjonerna, skinkan och osten. Toppa med oregano. In i ugnen på 200° till pizzan fått fin färg.
Snabb pizzasallad:
30 g vitkål (riven på grova sidan)
1 krm ättika 12%
2 tsk vatten
Oregano och svartpeppar
Blanda ihop allt.
![](https://cdn3.cdnme.se/4803447/9-3/20190107_193734_5c33a3e42a6b222b769c5a6a.png)
Middag idag blev en riktig husmanskost Kalops med brysselkål ...så gott! 264 kalorier.
![](https://cdn2.cdnme.se/4803447/9-3/20190107_192238_5c33a44c9606ee2ba1fde950.jpg)
Kalops med brysselkål och rödbetor.
125 g nötinnanlår tärnad
70 g skivad morot
30g tärnad kålrot
30g grovhackad lök
0.5 köttbuljong
0.5 grönsaksbuljong
2 dl vatten
5 g smör
5 korn kryddpeppar, 1 lagerblad
Salt och vitpeppar
Tillbehör:
70 g brysselkål och 40 g kokt rödbeta.
![](https://cdn1.cdnme.se/4803447/9-3/20190107_192402_5c33a6739606ee2b94e07a60.jpg)
Som ni ser så har jag rödlök, hade ingen gul hemma😉
Ha smöret i pannan och bryn köttet på alla sidor så dom får färg, krydda med salt och vitpeppar. Bryn även alla grönsaker, fyll upp med vatten så det precis täcker, ha i buljong, lagerblad och kryddpeppar ...låt detta stå och sjuda en 45 min till 1 tim.
![](https://cdn2.cdnme.se/4803447/9-3/20190107_192151_5c33aa259606ee2ba1fde9b6.jpg)
Servera med brysselkål och en liten kokt rödbeta med lite salt på.
![](https://cdn2.cdnme.se/4803447/9-3/20190107_192004_5c33aa74e087c353393dcbb8.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4803447/9-3/20190107_193550_5c33a3cbddf2b33ab3274e7b.png)
Nu till kvällen blir det en paprikabåt med sallad, skinka och lite gurka 56 kalorier.
![](https://cdn1.cdnme.se/4803447/9-3/20190107_204700_5c33accb2a6b222bad7f43b1.jpg)
Dagen sluta på 512 kalorier och 29 kolhydrater (min gräns är normalt 25kh)
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
Tack för inspirationen.