Färskost som man fixar i ett nafs👍

Jag älskar färskost! Jag använder det när jag lagar mat, bakar eller som dessertost på kex eller smörgås. Detta recept är enkelt och går fort att göra...
 
Färskosten kan man variera hur mycket som helst, blanda i örter, chili, ramslök, rödlök, vitlök, gräslök, det godaste jag vet är att blanda i örter och vitlök. Något som uppskattas, är när man blandar i tacokrydda... så det blir en ost med taco-touch😋
Recept på tacokrydda hittar du HÄR👈 
 
 
Detta blir ca: 650g färskost
 
1,5l filmjölk 3%
5dl gräddfil
 
Gör så här:
Häll filmjölk och gräddfil i en kastrull, värm under omrörning till 45-50°. Slå allt i en silduk (köpt min på Jula) går bra med en kökshandduk oxå, lägg ostmassan tillsammans med duken i ett durkslag och sätt i en bunke. In i kylen och låt det rinna av under natten.
Kasta inte vasslen, den finns det mycket proteiner och vitaminer i...perfekt att använda i bakning, funkar toppen och frysa om man inte vill baka direkt😉
 
Underbart när man gör något själv från grunden, man vet att det inte är massa tillsatser och så smakar det så mycket godare💖
Frallorna är dietdoktorn.se lchf frallor.
 
Färskosten håller upp till en vecka i kylen, därefter bör man lukta och smaka för att kolla att den är okej. Det går att frysa men den tappar mycket av smak och konsistens då.
 
Kram på er där ute🤗🤗🤗