Vattenfasta dag 2 💪💪💪💪

Min första dag på vattenfasta gick otroligt bra, hade räknat med hunger, trött och grinig... Jag var både pigg och otroligt glad! Vad som är grymt förvånande är att jag inte var hungrig, kanske var det för att jag tänkt på vattenfasta sedan jag kom hem från Portugal förberett hjärnan på detta.
 
Läst på en hel del om vattenfasta, på Dietdoctorns sida skriver han om skillnaden mellan fasta och kaloriberäknad portionreduktion och vad den gör med den basalametabolismen. Hela inlägget HÄR.
 
Nedan har jag kopierat vissa delar som jag tycker är intressant...

"Fasta triggar flera hormonella förändringar som INTE sker vid vanlig kaloribegränsing. Insulinet störtdyker, vilket hjälper till att förhindra insulinresistens. Noradrenalin stiger, vilket ökar metabolismen. Tillväxthormon-nivån stiger, vilket bibehåller muskelmassan.

Vid fyra dagars fasta minskar inte basalmetabolismen. Istället ökar den med 12%. Förmåga att träna minskar inte heller, vilket mäts av VO2, utan den bibehålls. I en annan studie resulterade inte tjugotvå dagar av varannandagsfasta i någon minskning av ämnesomsättningen vid vila.

Vid fasta förbränner vi först glykogen som lagrats i levern. När det är klart använder vi kroppsfett. Det är verkligen goda nyheter – det lagras mycket mat här. Bränn på bara. Eftersom det finns mycket bränsle finns det ingen anledning för basalmetabolismen att sjunka. Och det är skillnaden mellan viktminskning på lång sikt, och en livstid av förtvivlan. Det är skillnaden mellan framgång och misslyckande.

Fasta är effektivt när enkel kaloriräkning inte är det. Vad är skillnaden? Fetma är en hormonell obalans, inte en kaloriobalans. Fasta ger alla de fördelaktiga hormonella förändringar som helt och hållet förhindras av konstant matintag. Det är fastans oregelbundenhet som gör det så mycket mer effektivt."

Stycket ovanför är kopierat från gästinlägget av dr Jason Fung på Dietdoctons sida, länk ovanför detta stycke.

Nu tänker jag köra på med dag 2, hoppas denna dag kommer flyta på lika galant som första😉

Kram på er där ute 🤗🤗🤗

 

#1 / / Barbro:

Spännande - följer detta med stort intresse.

Tack för länken till Kostdoktorn. Den skall jag spara.

Lycka till!

Svar: Tack😍 jag tycker oxå det ska bli intressant och se på lördag hur det gått...
Yvette