Lchf Lussekatter / Saffransbullar

Vad jag har klurat innan jag kom fram till detta recept, i dom tidigare försöken så har smaken varit där men hur dom såg ut😂 ...platta och bedrövliga!
 
Nu när jag även hade bakprotein med så blev dom också skapligt snygga, men en varning, det är kladdigt och lite bökigt att baka lchf. Jag tycker att det är värt besväret, och när man väl fått kläm på det så går det riktigt bra...
 
10st Lussekatter 175°C (350°F) 20 min. 2 carb/ bulle toppingen är inte med.
 
3 ägg
50 g smör
100 ml smetana
50 g färskost (philadelphia)
1 kuvert saffran (0,5 g)
 
1.5dl mandelmjöl (75 g)
0.75dl kokosmjöl (40 g)
1dl bakprotein (30 g) jag köper mitt HÄR
3 msk phyllium (fiberhusk)
2 tsk bakpulver
0.5dl sötning (sukerin)
1 tsk vaniljpulver
 
Topping:
Torkade blåbär
Mandelflarn
1 äggula
 
Smält smöret, ha i saffran, smetana och färskosten och rör om så allt blandar sig. Låt detta stå och dra så all smak och färg från saffranet kommer fram. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Knäck i äggen och häll i saffranssmeten och rör till smeten är jämn, låt degen vila i 15-20 min.👇
 
Nu kommer vi till den kladdiga biten men bara att kavla upp ärmarna och sätta fart 😉 Ta en bakduk (går bra och använda nonstick bakplåtspapper med), jag har en bakduk! Smörj in bakduken med lite rapsolja och häll ut degen som är lite kladdig, smörj in handflatorna med rapsolja. Rulla degen till en korv och dela i 10st lika stora bitar. Börjar degen fastna på händerna smör handflatorna med lite mer olja. Rulla nu varje bit till en korv och forma som lussekatter. Ett tips! Gör lussekatterna höga från början, tryck ihop dom på plåten så dom blir höga. För vid gräddningen i ugnen så blir höga lussekatter högre och platta lussekatter plattare. Tryck dit lite blåbär och pensla med äggulan, avsluta med att strö lite krossade mandelflarn ovanpå.
In i ugnen på 175°C i 20 min.
 
Ni får gärna berätta hur ni tycker att era lussekatter blev?
 
Kram på er där ute🤗🤗🤗
Publicerat i • Lchf Lussekatter
Taggar: Kaffebröd / Keto / Ketogenkost / Lchf / Lchfbröd / Lowcarb / Lowcarbhighfat / Lågkolhydratkost
#1 / / Eva Jeppson :

Idag provar jag att baka dem😍❤️

Svar: Vad kul, berätta hur det blir😉
Yvette

#2 / / Sanna:

Dessa måste jag bara prova! :)

Svar: Gör det, dom blir jättegoda 😊
Yvette

#3 / / Emma:

Tack för ett suveränt recept. Älskar hur dottern med celiaki och diabetes trycker i sig 2 st. Jag gjorde även din grund som mackor som blev jättebra.

Svar: Tack själv, jättekul och höra 😍
Yvette