Köttbullar

På bilden har jag stuvade konjakrotspärlor. Stuvningen är gjord på grädde, färskost, lite muskotnöt, salt och vitpeppar. Steviasötad ketchup 😋
 
Köttbullar 1kh/port
2port 
 
250 g köttfärs
1 ägg
1 msk kalvfond
Kryddor: grovmalensvartpeppar, salt, vitpeppar, lökpulver, vitlökspulver, mixpeppar.
(Jag använder lökpulver för jag gillar inte bitar lök i köttbullar, dom blir även jämnare rund med lökpulver)
 
Blanda ihop allt i en bunke. Rulla köttbullarna lagom stora, stek i mycket smör.
 
Vill man göra en gräddsås till köttbullarna, slå grädde direkt i stekpannan på smöret som blivit över efter ni stekt köttbullarna, slå på lite kalvfond och krydda lite med peppar och salt, ha par droppar collorit om ni tycker såsen har dålig färg. Låt såsen reduceras (små puttra sig tjock). Vill man kan man slå på köttbullarna och låta dom puttra med i såsen😋
 
Följ mig gärna Bloglovin och få senaste uppdatering på mina inlägg klicka! 👈
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
Publicerat i • Lchf Köttbullar
Taggar: Kolhydratfri / Lchf / Lchfbröd / Lchfmat / Lowcarbhighfat / Lågkolhydratkost