Pannacotta LCHF
Citronpannacotta med riven mörkchoklad och hallon 😋
Denna efterrätt älskar jag och gör den ofta.
500 ml grädde 40%
Vaniljpulver (efter smak) kan ha sötning i om man vill, jag tycker det går bra utan sötning.
3 st gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hetta upp grädden med den smak du vill ha. Pressa ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dom i grädden. Låt svalna något och häll sedan upp i dessertskålar och låt stå i kylen till det stelnat, kan ta ett par tre timmar. Ha valfria bär till t ex. Blåbär, hallon eller jordgubbar.
Smaker som blir goda är vanilj, rivet citronskal/apelsinskal, saffran, pepparkakskryddor eller choklad 👍
Apelsin, gjorde även näbben av apelsinskal och färger är karamellfärg 🐣
Vanilj
Saffrans pannacotta med blåbär 😋