Stark Ingefärakyckling med lime och vitlök.

Jag älskar kinamat och stark sådan, men tyvärr så innehåller den som oftast socker och glutamat. Den här får det att svettas bra i pannan och man kan hoppas den håller förkylningen borta.
 
2 port.
 
400 g strimlad kycklingfilé (två små filér)
20 g färsk ingefära, finstrimlad, jag tycker det är godare än att riva ...vill man inte ha så stark ta hälften.
1 burk champinjoner
1 burk vattenkastanjer
1 morot, finstrimlad
1dl finstrimlad vitkål (0.4 cup)
1/2 röd paprika, finstrimlad
0,5 tsk chilipulver 
1 krm cayennepeppar
1 tsk chiliflingor
1 tsk vitlökspulver
Salt
2 msk lime (helst egen pressad annars finns det på plast)
1,5dl vatten (0.6 cup)
Skvätt rapsolja och steka i...
 
1 påse shirataki-ris. Obs! Glöm ej skölja risen ikallt vatten.
Stek kycklingen tillsammans med ingefäran och champinjonerna och alla kryddor inte limen än. När kycklingen fått lite färg ha i morot och vattenkastanjer, rör om och låt det steka 1-2min, slå på vatten och sen paprika,vitkål och limen. Red såsen eventuellt med lite arrowrot. På slutet slår man på shirataki-ris så den blir varm.
Servera och njut...
 
 Kram på er där ute 🤗🤗🤗