Hälsa och miljötänk...

 Nu har jag testat tvätta med nötter, jag säger bara ...varför har man tvättat med det andra förut? Tvätten blir jätteren och kläderna blir så sköna. Det luktar inget om dom så jag har ereterisk doftolja, citongräs luktar ljuvligt fräscht!
 
Nu råka jag köpa nötter så jag kan tvätta i 2,5år 😂😂😂 snacka om att det kommer bli billigt. En sådan påse med tvättnötter kostar 99kr och räcker ca 1år för en normalstor familj. Sen blandar jag ihop eget sköljmedel 2dl ättika, 5dl vatten och 10droppar eterisk olja. Men man måste (tycker jag) ha bleksalt till vittvätt, jag är lite bortskämd med att just alla mina vita kläder är vita och inte grå. Så därför använder jag bleksalt. Använder även galltvål på svåra fläckar om jag får några.
 
Jag är så nöjd med mina tvättnötter och min kostnad för tvätt har nog gått ner med 75% eller mer. Alltså bra för hälsan, miljön och plånboken. Jag kommer inte sluta med dessa nötter 👍😀
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
#1 / / Jennifer:

De är så himla bra! Jag gjorde som du, köpte liiiiiite för många när jag köpte dom sist. Vilket är typ 1 år sedan ! :D

Svar: Men man slipper handla på ett tag iaf 😉
Yvette

#2 / / Anna:

Bra inlägg! Har varit nyfiken på att testa tvätta med nötter men inte kommit till skott. Tack också för "receptet" på sköljmedel, det ska jag testa!

#3 / / Åsa:

Hej,
Har varit här inne några gånger nu och tittat på dina intressanta recept. Har inte hunnit testa något än, men det kommer nog att bli tid för det med. Har läst lite om dig och dina sjukdomar och hoppas att du mår bra och lever livet väl med LCHF. Själv äter jag enligt LCHF sedan många åt tillbaka nu med inslag av fibrer då jag har IBS med enorma problemperioder då och då. Såg att det är länge sedan du skrev något här nu och hoppas att allt är ok. Ha det så bra, Mvh Åsa