Lchf Matig Paj

Med inspiration av halvalindas recept. Måste säga att den är mycket godare en vanlig paj. 
Här är en Tacopaj, men man kan byta ut tacofärsen mot vilka ingredienser som man vill och tycker om 😀
 
4port 225°C (437°F) i 35min
 
400 g blandfärs
350 g riven mozzarellaost
4ägg
3dl grädde (1.3 cup)
2 msk tacokrydda
3dl riven ost (typ prästost) (1.3 cup)
Salt 
 
Täck botten på pajformen med riven mozzarella.
Stek köttfärs i egen gjord tacokrydda, häll det över mozzerellaosten.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och häll över köttfärsen, toppa med riven ost.
Gratinera i mitten på ugnen på 225°C i 35min. Servera med sallad och en klick creme fraiche.
 
Man kan variera denna paj i oändlighet, byt ut köttfärsen mot olika grönsaker, kyckling, kött, korv, skinka, ost bara fantasin som sätter gränser.
 
Tips! Ha bara broccoli eller blomkål i ...och vips så blir det ett perfekt tillbehör till köttet, fågeln eller fisken 😁
 
Går bra och frysa och är toppenmat att ha i lunchlådan 😉 
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
Publicerat i • Lchf Matig paj
Taggar: Kolhydratfri / Lchf / Lowcarbhighfat / Lågkolhydratkost
#1 / / Malin :

Förkokar du broccolin/blomkålen innan du kör in den ugnen som paj?

Svar: Nä dom blir mjuk i ugnen, känn med en sticka så du får dom så mjuk som du vill ha dom 😊 jag skär dom i små buketter innan.
Yvette

#2 / / Sara:

Ser gott ut! :)

Svar: Tack😊
Yvette

#3 / / Svart-Stina:

Ser jättegott ut.
Själv har jag ätdag och ska svänga ihop en LCHF-gratäng med köttfärs, brysselkål, grädde och parmesan ikväll (har väl inte mycket val egentligen, för är vad jag har grejer till hemma ;) ) Kommer bli mycket mättande misstänker jag.
Får testa tacopaj också framöver...