LCHF MumsMums eller Gräddbulla
Jag har aldrig tyckt om att baka fören nu, innan lchf så köpte jag mitt kaffebröd. Men sen jag slutat med socker och blir sugen på något gott så bakar jag. Har till min glädje upptäckt att jag tycker det är riktigt roligt.
Denna gång blev jag så sugen på mumsmums som fanns på extrapris på konsum, så istället för att köpa mumsmums så köpte jag mörkchoklad. Nu ska jag minsann fixa egna mumsmums 👍
Ca 20st små 4kh/st
1 tsk gelatinpulver
3 tsk hett vatten
3 äggvitor
1dl sötning (jag använder sukerinmelis) (0.4 cup)
1 krm vaniljpulver
1 tsk ljummet vatten
150 g choklad
Börja med att smälta chokladen i vattenbad, ta 20st bakformar och ha lite choklad i botten, ställ i kylen så dom stelnar, se till att chokladbottnarna är klar innan smeten.
Blanda samman gelatinpulver och hett vatten och ställ att svalna och stelna.
Vispa äggvitorna hårt tills det bildar stabila toppar. Vispa ner sukerinmelisen lite i taget och därefter vaniljpulver, vispa i ca 4-5min. Lös upp gelatinblandningen med det ljumna vattnet. Vispa ner blandningen ordentligt. Spritsa toppar av smeten på chokladbottnarna. Ställ i frysen under minst en halvtimme. Häll sedan den smälta chokladen över topparna med en tesked.
Lite pickligt och inte så lätt och få dom snygg, men god blev dom 😊
Kram på er där ute 🤗🤗🤗