Chokladmuffins med hallon

Galet goda muffins och helt perfekt att bjuda på till fikat, ibland gör jag små bakelser av dom... spritsar grädde och på toppen av grädden ett hallon.

 Chiasylt HÄR 👈
 
Ca 12 stycken mellanstora muffins eller 6 stycken stora.
175°C i 25-30min
 
1,5 dl mandelmjöl

*0,5 dl bakprotein (detta använder jag 👉 One Bake)

*Man kan byta ut bakprotein till lika mycket mandelmjöl, blir inte lika fluffiga men god ändå. Bakproteinet gör att det jäser lite bättre.

0,5 dl kokosmjöl 

0,5 dl kakao 

1 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver 

0,5 dl sötning

125 gr smält smör

100 gr färskost som philadelphiaost

1 dl vispgrädde 

4 ägg 

Frysta hallon.

Sätt ugnen på 175°

Blanda ihop alla torra ingredienser i en separat bunke. Vispa ägg och sötning poröst, ha i smör, grädde och färskost. Häll i dom blandade torra ingredienserna och blanda om fördela sedan smeten i muffinsformar, tryck ner 4 till 5 st frysta hallon. In i ugnen 25-30min. 

Gott att servera med lite grädde 😋

Kram på er där ute 🤗🤗🤗

#1 / / Thea:

Ååh, dette så veldig godt ut! 😃

Svar: Tack😍 Dom blev väldigt uppskattade 😊
Yvette

#2 / / Kerstin Reboh:

Så spännande. Allt ser så smakligt ut. I morgon ska jag pröva på några av recepten. Jättefin blog.

Svar: Tack 😍
Yvette

#3 / / Jan Skoglund:

Hej, Du skriver t.ex. muffins utan socker. Sedan skriver du i receptet
0,5 dl. sötning ?! Vad är det för sötnings medel??

Svar: Jag använder sukerin, finns och köpa på apotea.se. Sedan är det många som köper sötströ på Ica 😊
Yvette