LCHF-Minimalt av Kolhydrater utan Socker - may 2018

Underbara härliga försommar 🌞🌞🌞

Sitter nu ute på altan i solen och skriver, helt underbart lyxigt! Promenaden är gjord och sambon har borrat hål i murbaljorna. Min mor tipsa mig om att man kan odla i murbaljor, lättare och rensa ogräs och sköta. Sätter murbaljorna i rätt höjd, slipper man stå på knä i ett land och rensa ogräs....helt toppen!
Jag har ställt mina baljor på en träbänk intill husväggen, nu har jag inte sått något än utan bara vattnat och så ska det få stå i 2dygn, då har det mesta som finns i jorden börja grott så är det bara och rensa bort ogräset.
Tänkte jag skulle så lite isbergsallad, morötter, rädisor, svartrot mm. Ska bli kul och se om det blir bra 😎😎😎 Jag har köpt ekologisk planteringsjord och frön, så kommer bli ekologiskt alldeles egna grönsaker 🌱🌱🌱
 
 
Min örtdrädgård tar sig 😍
 
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
Ekologiskt - Hälsa - Lchf - Plantering
1

Egen rökt bacon 😋😋😋😋

Så lyxigt att ha en sambo som röker och som gillar sitta alla dessa timmar som det tar, blir så gudagott. Inget socker tillsatt vid saltning av sidfläsk för det gör vi oxå själva. Vad som är skrämmande är att mycket bacon i affären inte ens är rökt utan kryddat med rökarom och lagt i saltlake med massa socker, dessutom rått så man kan inte äta det direkt utan måste steka.
Vågar jag berätta att det rökta älgköttet blev himmelskt gott 😍😍😍
 
 
Saltlake
0,75dl grovsalt till 1l vatten. Rör om till det är upplöst.
Vi låter sidfläsket ligga i 5dagar. Viktigt att allt fläsk ligger under ytan, använd en tyngd.
 
Rökning
Inner temperatur 62-65°, vi använder fryst sidfläsk för att trikinerna dör vid infrysning.
Älgköttet ca: 70° i innertemp.
Rökt med tunnt granris utan årsskott 😊 
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
Bacon - Ketogenkost - Lchf

Älskar tidig promenad...

 Dessa skönheter mötte mig på promenaden i morse, dom är inte speciellt rädda av sig men vi har många på byn. Idag gick det väldigt lätt och gå promenaden, undrar om jag ska öka på sträckan och tempo 💪 Nu blir det ett yoga pass. Ja nu höll jag på att glömma, igår  var min strikta dag efter 5dagar äggfasta... det blev ugnsgrillad kycklingfilé med gräddstuvade champinjoner och en god sallad, lovar er att det var ljuvligt gott 😋😋😋
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
Hälsa - Ketogenkost - Lchf - Promenad - Striktlchf