LCHF-Minimalt av Kolhydrater utan Socker -

LCHF MumsMums eller Gräddbulla

Jag har aldrig tyckt om att baka fören nu, innan lchf så köpte jag mitt kaffebröd.  Men sen jag slutat med socker och blir sugen på något gott så bakar jag. Har till min glädje upptäckt att jag tycker det är riktigt roligt. 
 
 
Denna gång blev jag så sugen på mumsmums som fanns på extrapris på konsum, så istället för att köpa mumsmums så köpte jag mörkchoklad. Nu ska jag minsann fixa egna mumsmums 👍
 
Ca 20st små 4kh/st
 
1 tsk gelatinpulver
3 tsk hett vatten
3 äggvitor
1dl sötning (jag använder sukerinmelis) (0.4 cup)
1 krm vaniljpulver
1 tsk ljummet vatten
150 g choklad
 
 
Börja med att smälta chokladen i vattenbad, ta 20st bakformar och ha lite choklad i botten, ställ i kylen så dom stelnar, se till att chokladbottnarna är klar innan smeten.
 
 
Blanda samman gelatinpulver och hett vatten och ställ att svalna och stelna.
 
Vispa äggvitorna hårt tills det bildar stabila toppar. Vispa ner sukerinmelisen lite i taget och därefter vaniljpulver, vispa i ca 4-5min. Lös upp gelatinblandningen med det ljumna vattnet. Vispa ner blandningen ordentligt. Spritsa toppar av smeten på chokladbottnarna. Ställ i frysen under minst en halvtimme. Häll sedan den smälta chokladen över topparna med en tesked.
Lite pickligt och inte så lätt och få dom snygg, men god blev dom 😊
 
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗

Lchf Crème Caramel/Brylèpudding

Så sugen på något sött så gjorde denna goda efterrätt idag, min sambo som får testa allt jublade och den fick klart godkänt!
 
4 port 180°C (356°F) i 30min
 
4 ägg
4dl grädde (40%) (1.7 cup)
1 tsk vaniljpulver
0.5 dl sötning (jag har sukerin) (0,2 cup)
8 tsk fibersirup gold (bild på produkten längre ner) 
 
Koka upp grädde, sötning och vaniljpulver slå sedan gräddblandningen försiktigt över äggen under vispning. Ha 2 tsk fibersirup i botten på varje eldfast form, slå sedan smeten över. Crème Caramel/Brylèpudding ska bakas i vattenbad så ta en ugnsform med hög kant och ställ dom eldfastaformarna i och slå på vatten. In i ugnen på 180°C (356°F) i 30min. 
Servera med bär eller ringla lite fibersirup på 😋
Fibersirup kan uteslutas om man vill, vissa tycker inte det är lchf.
 
Detta finns och beställa på Apotea.
 
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗

Lchf Gratinerad avokado

Denna goda förrätt känns både lyxig och passar dom flesta smaklökar. Gjorde total succé! Man kan ha vilket tillbehör man själv tycker smakar gott, just här använde jag räkor, bacon, vitlökssmör. Vitlökchips, chilimajo och persiljepesto på sidan.
 
4 port 275°C (527°F) 6 till 7min
 
2 st avokado
16st stora räkor
Halvt pkt bacon
75 g smör
1 klyfta vitlök
4 st citronskivor (dekorera med)
 
Börja med att göra vitlökssmöret, ha rumstemurerat smör, pressa i vitöksklyftan och rör om. Tärna och stek bacon (stek inte så hårt, det kommer även gratinerad i ugnen). Dela sen avokadon och ta bort kärnan, gör några snitt i avokadoköttet så smöret kan smälta ner. Lägg 4st räkor i kärnhålet, strö lite stekt bacon över och ta sedan en fjärdedel av vitlökssmöret och lägg på toppen. In i ugnen och gratinera på 275°C (527°F) i 6 till 7 min. Får inte vara för länge i ugnen då blir räkorna sega.
 
Chilimajo och persiljepeston förbereder man dagen före så det får dra så det blir mycket smak. 4 stora vitlökar som man skär i tunna skivor, lägger med och gratinerar i ugnen. Man kan utesluta detta, avokadon är god utan detta side tillbehör.😉
 
Chilimajo
4 msk majonnäs
Röd paprikapulver
Chilipulver
 
Krydda efter smak, rör ihop och låt det stå och dra över natten, jag gör egen majonnäs så vill man göra egen så finns recept här MAJONNÄS länk.
 
Persiljepesto.
3 msk rapsolja eller olivolja
En kruka persilja endast bladen
Vitlökspulver
Salt
 
Ha ner allt i en mixerbunke och stavmixa slät. Låt stå över natten.
Kram på er där ute 🤗🤗🤗