Yvettes lchf-fillimpa i Omnian

Ett campingvänligt bröd som är glutenfritt, nötfritt och sockerfritt...helt galet gott och busenkelt.
För att göra det enkelt när man är ute och campar, lägg alla torra ingredienser i en påse hemma och sätt en etikett på. När ni ska baka så plockar man bara fram påsen med torra ingredienserna och vispar ihop det med dom blöta ingredienserna, i detta fall ägg och fil. Påsen som blir över, kasta inte den utan ha det färdiga brödet i påsen.😉 återanvändning👍🏼
Till en limpa:
1tsk salt
1msk linfrö
1msk sesamfrö
2msk chiafrö
2,5msk fiberhusk
2,5dl pofiber
2 tsk bakpulver
2,5dl filmjölk (går även bra med yoghurt, kvarg, grädde, kokosgrädde eller creme fraiche. Funkar blanda ihop en skvätt av alla, bara man kommer upp i 2.5dl)
6st stora ägg
Solrosfrön att toppa brödet med.
Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser (eller plocka fram färdiga påsen), knäck i äggen och häll i filmjölken, vispa ihop allt.

Häll sedan i smeten I silikonformen och toppa med solrosfrön, i med silikonformen i Omnian och grädda på medelvärme i 40 minuter vrid sedan på mini och låt stå i 20min till.

Lägg brödet på ett galler och låt svalna under handduk.