LCHF-Minimalt av Kolhydrater utan Socker -

Lchf Lussekatter / Saffransbullar

Vad jag har klurat innan jag kom fram till detta recept, i dom tidigare försöken så har smaken varit där men hur dom såg ut😂 ...platta och bedrövliga!
 
Nu när jag även hade bakprotein med så blev dom också skapligt snygga, men en varning, det är kladdigt och lite bökigt att baka lchf. Jag tycker att det är värt besväret, och när man väl fått kläm på det så går det riktigt bra...
 
10st Lussekatter 175°C (350°F) 20 min.
 
3 ägg
50 g smör
100 ml smetana
50 g färskost (philadelphia)
1 kuvert saffran (0,5 g)
 
1.5dl mandelmjöl (75 g)
0.75dl kokosmjöl (40 g)
1dl bakprotein (30 g) jag köper mitt HÄR
3 msk phyllium (fiberhusk)
2 tsk bakpulver
0.5dl sötning (sukerin)
1 tsk vaniljpulver
 
Topping:
Torkade blåbär
Mandelflarn
1 äggula
 
Smält smöret, ha i saffran, smetana och färskosten och rör om så allt blandar sig. Låt detta stå och dra så all smak och färg från saffranet kommer fram. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Knäck i äggen och häll i saffranssmeten och rör till smeten är jämn, låt degen vila i 15-20 min.👇
 
Nu kommer vi till den kladdiga biten men bara att kavla upp ärmarna och sätta fart 😉 Ta en bakduk (går bra och använda nonstick bakplåtspapper med), jag har en bakduk! Smörj in bakduken med lite rapsolja och häll ut degen som är lite kladdig, smörj in handflatorna med rapsolja. Rulla degen till en korv och dela i 10st lika stora bitar. Börjar degen fastna på händerna smör handflatorna med lite mer olja. Rulla nu varje bit till en korv och forma som lussekatter. Ett tips! Gör lussekatterna höga från början, tryck ihop dom på plåten så dom blir höga. För vid gräddningen i ugnen så blir höga lussekatter högre och platta lussekatter plattare. Tryck dit lite blåbär och pensla med äggulan, avsluta med att strö lite krossade mandelflarn ovanpå.
In i ugnen på 175°C i 20 min.
 
Ni får gärna berätta hur ni tycker att era lussekatter blev?
 
Kram på er där ute🤗🤗🤗

Jaaaa äntligen, det funkar....

Nu är jag lycklig, det funkar verkligen! Alltså jag har varit på denna platå så länge nu att jag trodde att jag inte kan gå ner i vikt, fast jag har massor att ta av (minst 15kg).
 
Vad vågen visar är -1,6kg och 3,5cm bort i midjan, nästan så jag inte tror på det själv😂 Jag mätte om 3 gånger ...stämmer 3,5 cm det är helt otroligt! Var jag svälld innan... eller?! Jag har ätit lchf länge så jag har inte tappat det traditionella cm som man annars gör i början på lchf som vatten mm, detta är annat. Hur som är jag så glad och detta sporrar mig att fortsätta nästa vecka också.
 
Ni som hakat på och kör 5:2 ala LCHF med mig,  hur har det gått för er?
 
Jag kommer på mina 2-dagar äta 500 kalorier med ägg som bas, för variation kommer jag lägga till naturliga kalorisnåla livsmedel, ej light produkter (vill man använda light produkter så helt ok, men jag väljer bort det.) Jag ska redovisa mina 2-dagar här, kanske någon kan tycka mina menyer ser goda ut och blir inspirerade. Jag skrev att jag kommer köra 2-dagar tisdag och torsdag men kommit på att måndag och torsdag passar mig bättre.
 
Nu på morgonen firade jag med att äta en rejäl frukost. Stekt muggbröd med massor av pålägg ...attans så ljuvligt gott det var 😍
 
Länk till Muggbröd HÄR 👈 klicka!
Sambon och jag delade på ett 😉
Kram på er där ute 🤗🤗🤗