LCHF-Minimalt av Kolhydrater utan Socker -

Yvettes micro-frölimpa LCHF

 
 
Hela limpan 10kh jag får ut 10skivor.
 
1kh/skiva

2 ägg

1dl pofiber (0.4 cup)

2 msk smör (smält)

2 msk kokosolja (smält)

2 msk mandelmjöl

2 msk linfrö

1 msk solrosfrö

1,5 msk pumpafrö

1 msk chiafrö

2 tsk bakpulver

Nypa salt 

Rör ihop alla ingredienser direkt i en rektangulär plastbytta, jag använder en plastbytta som är 17x11cm, foto längre ner. In i micron på högsta effekt 2,5 till 3min, vår micro är på 750w.

Jag lägger plastlocket lätt på och vänder så limpan hamnar på locket, sen är det bara sätta byttan på locket när limpan svalnat och förvara limpan så 😉

 Går bra att rosta 😋
 Kram på er där ute 🤗🤗🤗

Pizza (fat head) LCHF

Här har jag gjort en capricciosa 😋
 
2port 
 
220°C (428°F) 10min + 7min
 
6 carb/port räknat på om man gör en capricciosa. Med annan topping kan det bli mer eller mindre kh😉
 
Pizzabotten.
1 ägg
1 tsk vinäger
2dl mandelmjöl (0.8 cup)
0,5 msk kokosolja
150 g riven ost (jag använde guoda)
2 msk färskost
 
Tomatsås
2 msk tomatpuré
1,5 msk rapsolja
1dl vatten (0.4 cup)
Kryddor, oregano, vitlökspulvet, lökpulver, grovmalen svartpeppar och salt.
Ha alla ingredienser i en kastrull och koka upp såsen, ställ åt sidan och låt svalna.
 
Topping
Ta det du gillar, jag har på bilden tomatsås, ost, skinka, champinjoner och oregano.
 
Sätt ugnen på 220°C. Ha i riven ost och färskosten i en kastrull och värm på svag värme till det smält ihop till en klump. Ha i resten av ingredienserna och blanda väl. Lägg upp degen på bakplåtspapper, olja händerna och tryck ut degen till bra storlek. Nagga pizzabotten med en gaffel och grädda den i 10min. Ta ut pizzabotten och ha på toppingen och in i ugnen igen till den fått fin färg.
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
 
 
Tror jag såg receptet på pizzabotten första gången hos dietdoctor.com.

Muggbröd LCHF

Detta blir ett utmärkt frukostbröd ...enkel, snabbt och utsökt gott med mycket smör och ost 😋😋😋
 
4kh/bröd

1 ägg

0,5dl pofiber (0.2 cup)

1 msk smör (smält)

1 msk kokosolja (smält)

1 msk mandelmjöl

0,5 msk linfrö vill man ha ljusare bröd byt ut linfrö till 0,5 msk skalade sesamfrö (ibland har jag i mer olika fröer, så som solrosfrö och pumpafrö för att få riktigt matigt fröbröd men då blir det mer kh/bröd😉)

1,5 tsk bakpulver

Nypa salt

Rör ihop allt, lägg smeten i en kopp eller liten djuptallrik. In i micron i 1,5min

 
Uppdatering:
Jag la ut degen på en flat tallrik och micra i 3min, sen stekte brödet i torr panna på hög värme. Blev fantastiskt gott!
 
 Kram på er där ute 🤗🤗🤗