Yvettes micro-frölimpa LCHF

 
 
Hela limpan 10kh jag får ut 10skivor.
 
1kh/skiva

2 ägg

1dl pofiber

2msk smör (smält)

2msk kokosolja (smält)

2msk mandelmjöl

2msk linfrö

1msk solrosfrö

1,5msk pumpafrö

1msk chiafrö

2tsk bakpulver

Nypa salt 

Rör ihop alla ingredienser direkt i en rektangulär plastbytta, jag använder en plastbytta som är 17x11cm, foto längre ner. In i micron på högsta effekt 2,5 till 3min, vår micro är på 750w.

Jag lägger plastlocket lätt på och vänder så limpan hamnar på locket, sen är det bara sätta byttan på locket när limpan svalnat och förvara limpan så 😉

 Går bra att rosta 😋
 Kram på er där ute 🤗🤗🤗

Pizza (fat head) LCHF

Här har jag gjort en capricciosa 😋
 
2port 
 
220° 10min + 7min
 
6kh/port räknat på om man gör en capricciosa. Med annan topping kan det bli mer eller mindre kh😉
 
Pizzabotten.
1ägg
1tsk vinäger
2dl mandelmjöl
0,5msk kokosolja
150 g riven ost (jag använde guoda)
2 matskedar färskost
 
Tomatsås
2msk tomatpuré
1,5msk rapsolja
1dl vatten
Kryddor, oregano, vitlökspulvet, lökpulver, grovmalen svartpeppar och salt.
Ha alla ingredienser i en kastrull och koka upp såsen, ställ åt sidan och låt svalna.
 
Topping
Ta det du gillar, jag har på bilden tomatsås, ost, skinka, champinjoner och oregano.
 
Sätt ugnen på 220°. Ha i riven ost och färskosten i en kastrull och värm på svag värme till det smält ihop till en klump. Ha i resten av ingredienserna och blanda väl. Lägg upp degen på bakplåtspapper, olja händerna och tryck ut degen till bra storlek. Nagga pizzabotten med en gaffel och grädda den i 10min. Ta ut pizzabotten och ha på toppingen och in i ugnen igen till den fått fin färg.
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
 
 
Tror jag såg receptet på pizzabotten första gången hos dietdoctor.com.

Muggbröd LCHF

Detta blir ett utmärkt frukostbröd ...enkel, snabbt och utsökt gott med mycket smör och ost 😋😋😋
 
4kh/bröd

1 ägg

0,5dl pofiber

1msk smör (smält)

1msk kokosolja (smält)

1msk mandelmjöl

0,5msk linfrö vill man ha ljusare bröd byt ut linfrö till 0,5msk skalade sesamfrö (ibland har jag i mer olika fröer, så som solrosfrö och pumpafrö för att få riktigt matigt fröbröd men då blir det mer kh/bröd😉)

1,5tsk bakpulver

Nypa salt

Rör ihop allt, lägg smeten i en kopp eller liten djuptallrik. In i micron i 1,5min

 Kram på er där ute 🤗🤗🤗