LCHF-Minimalt av Kolhydrater utan Socker -

Muggkaka Choklad LCHF

Blev så sugen på något till kaffe, eftersom jag gillar när det går snabbt och är enkelt så bara måste jag sno ihop en muggkaka... dra på trissor så gott det är 😋
 
Till 1 muggkaka... jag använder en liten skål.
8carb/ muggkaka vi brukar dela den på två.
 
1 st ägg 
1dl Mandelmjöl (0.4 cup)
1 msk kokosmjöl 
1 tsk bakpulver 
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
1 msk Sötströ
1 msk grädde
 
Rör ihop alla torra ingredienser i koppen, rör ner ägget med en gaffel till smeten är jämn, sist rör ni ner grädden.
Jag trycker ner några frysta hallon i smeten sen in i micron på 1,15min vill man ha lite torrare 1,30min. Min micro är på 750w.
Vill man ha kladdkaka så bryt ner lite mörka chokladbitar och tryck ner i smeten 😉
 
Sen serverar jag med vispad grädde....himelskt god 😋
Ljuvligt god 😍
Här muggkaka med Cheese cake topping och blåbär...
50 g färskost
1dl smetana (0.4 cups sour creme)
1 msk sötning (jag har sukerin melis)
1 tsk vaniljpulver
Rör ihop det till den blir slät, servera 😉
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
 

Paj LCHF med blåbär och hallon.

Paj gjord i 2st portionsformar, riktigt gott och somrigt 😋
 
2 port
175°C (347°F) i 25min.
 
Botten,
25 g smör, mjukt
1 ägg
1dl mandelmjöl (0.4 cup)
1,5 msk kokosmjöl
1 msk sötning (valfritt)
1 msk vatten
0,5 tsk vaniljpulver
0,5dl vispgrädde (2.1 cup)
smör till formarna
 
Till fyllning,
ca: 75g bär
2 msk hackad mandel eller hasselnöt.
 
Till pajen brukar jag ha lättvispad grädde med vaniljpulver i 😋
 
Smörj två små portionsformar eller en på ca: 15cm i diameter.
 
Blanda alla ingredienser i en skål och vispa ihop med en elvisp. Låt smeten stå och svälla 5 minuter. Fodra pajformen med smeten. Lägg i blåbären och strö över mandel eller hasselnötter. In i ugnen på 175°C i 25min
Detta är innan jag gräddar dom ☺
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗

Enkelt fröknäcke LCHF på 15min.

 
Detta blir supergott och man snor ihop det enkelt. Man måste låta det ligga och torka på galler, stoppa ej fröknäcket i bunke utan förvara i en korg ☺
 
Detta recept ger en plåt.
 
180°C (356°F) 15min
 
24st rutor 0,5kh/ruta med min fröblandning
 
3,5dl (1.5 cup) blandade frön. (Jag har linfrö, sesamfrö, pumpa och solrosfrö.) Man kan blanda ihop det man gillar 😉
2 ägg
Salt
 
Blanda ihop allt, platta sen ut det på ett bakplåtspapper. In i ugnen på 7-8min, ta ut och skär i rutor. In i ugnen igen i 7-8min.
Ljust fröknäcke, 1,5dl (0.6 cup) sesamfrö, 1,5dl (0.6 cup) solrosfrö och 0,5dl chiafrön (0.2 cup) + 2 ägg och brödkryddor. (Rosta gärna solrosfröna först)
Måste låta det ligga svalna och torka på galler...
 
 Kram på er där ute🤗🤗🤗