5:2 Meny ala Lchf nr: 10
Nu har jag äntligen kommit igång med mina 5:2 Menyer igen. Startar dagen med kaffe och collagen.
Sugen på pizza och inte katten trodde jag att jag kunde få äta pizza på 2-dagen, skam den som ger sig 😜 Snodde ihop en capricciosa och lite pizzasallad... mätt blev jag med😋 192 kalorier.
Capricciosa på äggvitebotten och pizzasallad.
Botten:
2 äggvitor
1tsk fiberhusk
1msk vatten
Salt
Mixa ihop allt med stavmixer, häll i en stekpanna och stek på båda sidor. Lägg upp äggvitewrapen på bakplåtspapper.
Fyllning:
0,5 burk champinjoner (ca 75 g)
2 skivor rökt skinka (strimlad)
20 g finriven ost (gärna smakrik)
1 tsk tomatpure
2 tsk vatten
Oregano, vitlökspulver, grovmalen svartpeppar
Börja med och blanda ihop tomatpurén och vatten med lite oregano, vitlök och svartpeppar. Stryk sedan tomatsåsen på pizzabotten, lägg sedan dit champinjonerna, skinkan och osten. Toppa med oregano. In i ugnen på 200° till pizzan fått fin färg.
Snabb pizzasallad:
30 g vitkål (riven på grova sidan)
1 krm ättika 12%
2 tsk vatten
Oregano och svartpeppar
Blanda ihop allt.
Middag idag blev en riktig husmanskost Kalops med brysselkål ...så gott! 264 kalorier.
Kalops med brysselkål och rödbetor.
125 g nötinnanlår tärnad
70 g skivad morot
30g tärnad kålrot
30g grovhackad lök
0.5 köttbuljong
0.5 grönsaksbuljong
2 dl vatten
5 g smör
5 korn kryddpeppar, 1 lagerblad
Salt och vitpeppar
Tillbehör:
70 g brysselkål och 40 g kokt rödbeta.
Som ni ser så har jag rödlök, hade ingen gul hemma😉
Ha smöret i pannan och bryn köttet på alla sidor så dom får färg, krydda med salt och vitpeppar. Bryn även alla grönsaker, fyll upp med vatten så det precis täcker, ha i buljong, lagerblad och kryddpeppar ...låt detta stå och sjuda en 45 min till 1 tim.
Servera med brysselkål och en liten kokt rödbeta med lite salt på.
Nu till kvällen blir det en paprikabåt med sallad, skinka och lite gurka 56 kalorier.
Dagen sluta på 512 kalorier och 29 kolhydrater (min gräns är normalt 25kh)
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
Tack för inspirationen.