Torskgryta med grön curry.

Denna utsökta fiskgryta gjorde succé. Den är väldigt smakrik och god. Hela sällskapet åt med god aptit. Går snabbt att göra. Jag servera med blomkålsris.
 
1kg torskrygg (tärnad 2x2cm)
2st gula lökar (finstrimlad)
2,5 msk grön currypasta 
3st vitlöksklyftor (tunna skivor)
2st citrongräs (krossad)
70g ingefära (tunna skivor)
1st grön paprika (finstrimlad)
400g kokosgrädde/mjölk
3dl grädde (40%)
1st lime (rivet skal och saft)
2,5msk fisksås
150g sockerärtor
 
Ha lite olja i pannan och låt currypastan, löken, ingefäran och vitlöken svettas i den heta pannan. Ha i krossade citrongräset, slå på grädden och sen kokosgrädden/mjölk. Häll i fisksåsen, den rivna limeskalen och pressa i saften. Låt grytan få upp värmen (sjuda ej koka) lägg i paprika, sockerärtor och tärnade torsken. Låt grytan sjuda till torsken är klar, tar bara några minuter. Rör om väldigt försiktigt så inte fisken går sönder. Citrongräset är svårtuggad så kan plockas ur innan servering😊
Servera med blomkålsris.
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗

Kommentera här: