LCHF Janssons frestelse

Blev galet sugen på Janssons frestelse så bara måste knåpa ihop en, men då lchf-vänlig 😋
Hemma servera vi alltid med ett stekt ägg...
 
4 port 200°C (392°F) i 50 min
 
450 g Kålrabbi (rättika funkar nog också) 
1 burk Abbas Ansjovis
150 g riven goudaost
1/2 gul lök 
3dl grädde 40% (1.3 cup)
2 msk mandelmjöl
Salt o peppar
 
Skär kålrabbin i lagom stora bitar, fin strimla löken. Blanda ihop kålrabbin, osten, löken och ansjovisen. Salta och peppra i grädden och skaka om, slå på grädden och strö på mandelmjölet. In i ugnen på 200°C i 50 min, täck med folie på slutet så den inte bränns. Låt frestelsen stanna (vila) innan servering.
 
Jag brukar slå på spadet från ansjovisen tillsammans med grädden för att få extra mycket smak, men tänk på att sockret som finns i är i spadet så det blir så mycket mer kh då.
 
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗