Lchf Allroundbröd (fralla, brytbröd, korvbröd eller hamburgebröd)

Blev så sugen på något ljustbröd att ha till hamburgaren, så på med bakförklädet och knåpa ihop en deg i lchf-anda. Jag brukar ha min hamburgare i isbergsallad men nu ville jag ha bröd. Tänkte det skulle bli lite käckt som brytbröd också, så la ihop bollarna. Detta blev ljuvligt gott och är otroligt enkelt och går snabbt och sno ihop 😉 
 
 
6 st små bröd 2,5kh/st eller 4 st stora 3,75kh/st
200°C (392°F) 16-18 min

1dl mandelmjöl (0,4 cup)
0,5dl kokosnötsmjöl (0.2 cup)
2 msk skalad sesamfrö
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 ägg
1dl creme fraiche (0.4 cup)
20 g smält kokosolja man kan ta annan olja eller fett om man vill.

Blanda alla torra ingredienser, ha sedan i resten och blanda om allt. Låt degen vila i 5min. Smörj händerna med lite rapsolja och forma 6st bollar och platta till dom lite om det ska vara hamburgebröd, ska ni göra Brytbröd gör bollar och lägg dom bredvid varandra (kloss mot kloss) jag gör dubbel sats 12st bollar när jag gör brytbröd. In i ugnen 200°C (392°F) i 16-18 min.

Låt svalna helt på galler innan servering. 

Har upptäckt att med dessa ingredienser så blir detta ett allroundbröd, bara forma degen till den sorts bröd man vill ha. Jag bukar även göra fyrkantiga bröd så jag kan göra varma smörgåsar ...älskar detta allroundbröd! 😍

 
 
Till frukost funkar dom utmärkt 😊
Servera med smör och ost....mums😋
 
 

Kram på er där ute 🤗🤗🤗