5:2 Meny ala Lchf nr:3

Idag hoppar jag över frukosten, men en kopp kaffe självklart annars fixar jag inte dagen😉 Till lunch blev det fluffiga omelettmuffins, med betoning på fluffig. Ni kommer se i receptet vad som gör dessa muffins så fluffiga, man kan göra lika med vanlig omelett och det blir häpnandsväckande gott 😋 121 kcal + sallad 10 kcal + keso 15 kcal= 146 kalorier
 
Äggmuffins 200°C 15min.
 
1 ägg
2 skivor skinka
20 g paprika
2 tsk kolsyratvatten (går lika bra med vanligt vatten)
 
Lägg skinkskivorna i muffinsplåten, fyll på med tärnade paprikan, vispa ihop ägg, salt och kolsyrade vattnet och häll på skinkan ...se nedan! In i ugnen på 200°C i 15min. Det är det kolsyrade vattnet som gör dom extra fluffiga, man kan utesluta det och ta vanligt vatten.
 
Till middag blir det Frikadeller i tomatsås med shiratakinudlar. 252 kalorier.
 
Frikadeller i tomatsås med shiratakinudlar. 
 
Frikadeller:
100 g nötfärs
2 tsk äggvita
1 tsk kalvfond
1 tsk oregano
Grovmalen svartpeppar, vitlökspulver och salt
Gör så här, ha i äggvitan, fond och kryddor i en liten bunke och rör om. Ha sedan ner färsen och blanda väl. Rulla nu 10st små köttbullar.
 
Tomatsås:
0.5 burk champinjoner
0.5 burk krossade tomater
1 tsk kalvfond
1 tsk oregano
1 tsk rapsolja
1 msk vatten
Grovmalen svartpeppar, vitlökspulver och salt
Gör så här, hacka champinjonerna i mindre bitar, fräs sedan dessa i lite rapsolja och krydda med vitlök, salt och svartpeppar. Häll i krossade tomaterna, kalvfonden, oreganon och vattnet. Låt detta puttra ett par minuter. Smaka av, vill ni ha mer kryddor så krydda. Ha nu i dom råa köttbullarna i såsen och låt det stå och små puttra till köttbullarna är färdig (ca 6-8 min).
 
Värm shiratakinudlarna i väldigt salt vatten. Låt nudlarna rinna av ordentligt annars blir det mycket vatten på tallriken 😉 eller värm nudlarna direkt i såsen, men rör inte så häftigt så frikadellerna går sönder, då blir det köttfärssås...
 
Blir riktigt stor portion...
 
Till kvällsfika muggbröd gjord så det ska bli lite kalorier. 4 msk keso som pålägg och lite gräslök och gurka 103 kalorier.
 
Muggbröd ala 5:2 hela brödet blir endast 43 kalorier och  4 kolhydrater.
 
0.5dl äggvita (50 ml)
3/4dl pofiber
1 tsk bakpulver
2 krm fiberhusk
2 msk vatten
Nypa salt
 
Rör ihop allt, lägg smeten i en kopp eller liten djuptallrik. In i micron i 1,5min. Brödet blir godare om man torrsteker den i stekpannan efter micron.
Detta blev inget vackert bröd men helt okej i smaken.
 
Idag blev det 501 kalorier och 15 kolhydrater det har varit plätt-lätt som vanligt ingen hunger ingen svält 😍😍😍
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
Publicerat i 1😀 Mina tankar och dagar
Taggar: 5:2 / Ketogenkost / Lchf / Lowcarb / Lowcarbhighfat / Lågkolhydratkost / Periodiskfasta