Muggbröd LCHF

Detta blir ett utmärkt frukostbröd ...enkel, snabbt och utsökt gott med mycket smör och ost 😋😋😋
 
4kh/bröd

1 ägg

0,5dl pofiber (0.2 cup)

1 msk smör (smält)

1 msk kokosolja (smält)

1 msk mandelmjöl

0,5 msk linfrö vill man ha ljusare bröd byt ut linfrö till 0,5 msk skalade sesamfrö (ibland har jag i mer olika fröer, så som solrosfrö och pumpafrö för att få riktigt matigt fröbröd men då blir det mer kh/bröd😉)

1 tsk bakpulver

Nypa salt

Rör ihop allt, lägg smeten i en kopp eller liten djuptallrik. In i micron i 1,5min

 
Uppdatering:
Jag la ut degen på en flat tallrik och micra i 3min, sen stekte brödet i torr panna på hög värme. Blev fantastiskt gott!
 Sambon och jag dela på ett bröd.
 
Uppdatering: Gjort tost och då använde jag en fyrkantig microdosa så jag fick rätt form på brödet. Vill att brödet ska vara ljust så hade bara sesamfrö och i micron 2 min.
 För att få 4 skivor hade jag två satser i två omgångar. Tar ni 2 satser i samma bunke lär ni nog micra längre.  Denna form 10 x 10cm.
 Man kan även steka brödet och göra äggmacka 😋
Jag orka bara halva.
 
 Kram på er där ute 🤗🤗🤗
Publicerat i • Lchf Muggbröd
Taggar: Kolhydratfri / Lchf / Lchfbröd / Lowcarbhighfat / Lågkolhydratkost
#1 / / Ewa Rönnhom:

Vilken siffra på Micron...den högsta? 750 ? Verkar gott.

Svar: Jag har 750w. Det blir gott och så enkelt 👌
Yvette

#2 / / Erika:

Hej!

Undrar om vad kan man använda istället för bakpulver?
Jag tycker inte smaken på det🙄

Mvh
Erika

Svar: Oj det var svårt, vet att vissa har bikarbonat men det tycker jag blir en unken smak. Sedan måste man ha något surt med så det inte smakar ammoniak. Men jag skulle kanske testa utan eller mkt mindre, blir lite mer kompakt och inte lika luftigt då iof 🤗 Om du testar utan, berätta gärna hur det blev 😉
Yvette

#3 / / Malin Pehrsson :

Om man byter ut smöret mot kokosolja så tycker jag att bakpulversmaken försvinner. Eller någon nypa kardemumma...