5:2 Meny ala Lchf nr: 7

Nu har jag kört min 7:e 2-dag och det går hur smidigt som helst, jag bara väntar till det jobbiga blir. Ja det kommer bli utmaning när vi är ute med husbilen.
 
Startar dagen med falsk Julgröt, är absolut min favorit nu, gjort den ännu mer 2-dag vänlig nu så kom upp i 167 kalorier.
 
Falsk risgrynsgröt 5:2 vänlig. 
 
Äggvita från ett ägg
1dl keso (100 ml)
2 tsk grädde
1 tsk kokosmjöl
Några droppar Nick's stevia vaniljdroppar.
 
Toppa med kanel och sukerin 😋
 
Jag sköljde inte keson denna gång. Vispa ihop äggvita, grädde, kokosmjöl och dropparna. Häll i en stekpanna och rör hela tiden, som när man gör äggröra. När det börjar tjockna häll i keson och värm upp allt. Slå upp i en djuptallrik och strö kanel och sukerin på.
 
Till middag blev det Het köttfärslåda med tabasco, riktigt gott😉 347 kalorier.
 
Het köttfärslåda med tabasco. 225°C
 
100 g köttfärs
100 g kålrot
40 g  lök (fin strimlad)
30 g blomkål (bryt i små buketter)
0.5 tsk kokosolja
1 tsk tomatpuré
10 g rödpaprika
30 g ost (jag har Gouda)
3/4dl vatten
Svart peppar, vitlökspulver, salt och tabasco
 
Sallad på tallriken
10 g sallad
10 g gurka
10 g rödpaprika
 
Gör så här👇
 
Skala en bit kålrot på 100 g, skiva tunt. Förkoka kålrotskivorna i 5min i (ha mycket salt i vattnet), slå av vattnet och ställ åt sidan.
Ha kokosoljan i en stekpanna och bryn på köttfärs, lök, blomkål och paprika ...krydda efter smak. Slå på 3/4 dl vatten och ha i tomatpuren. Rör om och smaka av, krydda mer om det behövs. Låt det puttra lite.
Ta en liten ugnsform, ha hälften av köttfärsröran i botten, lägg sedan hälften av kålrotskivorna ovanpå, slå resten av köttfärsröran över och sedan resten av kålrotskivorna. Hyvla 30 g ost och lägg överst. In i ugnen på 225°C i till osten fått fin färg. Servera med sallad 😋
 
 Blir en kopp te till kvällen. Dagen sluta på 514 kalorier och 19 kolhydrater💪 nu ser jag fram emot och väga och mäta mig imorgon.
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
 
Publicerat i 1😀 Mina tankar och dagar
Taggar: 5:2 / Ketogenkost / Lchf / Lchfmat / Lowcarb / Lågkolhydratkost / Periodiskfasta