Fredagar är ännu bättre nu...

Fredagar har alltid varit en bra dag, helgen står för dörren. Nu är det en ännu bättre dag, i alla fall om vågen ska visa så här bra resultat varje vecka  -0.5kg och -1.5cm i midjan. Kanske inte jätte mycket men för mig är det jätte mycket, bra mycket mer än och stå still som jag gjort det senaste året. Så på 2 veckor har jag sammanlagt gått ner -2.1kg och -5cm har försvunnit i midjan, känns på byxorna att det har försvunnit lite ...gör en liten seger piruett här 😂😂😂
Så hamna tjockemagen på nätet 😂😂😂 kul att det märks med måttbandet, även om jag drar lite i det...
 
Hur har det gått för er???
 
Ska förklara lite hur jag äter. Äter 5:2 med lågt kolhydratinnehåll, kallar det själv 5:2 ala LCHF. Detta innebär att jag kombinerar Dr Michael Mosley 5:2 diet med Lchf. Alltså äter 25% av kaloribehovet 2 dagar i veckan 500 kalorier men håller mig fortfarande på låg kolhydratkost ( high fat funkar inte dessa dagar). Resterande 5 dagarna äter jag lchf, då håller jag min gräns på 25 gram kolhydrater per dag (normal lchf) 5% av energiintaget från kolhydrater. Hört att detta funkar minst lika bra även om man äter liberal lchf så länge man håller sina 2-dagar på 500 kalorier. 
lånad bild.
 
Detta är en form av periodisk fasta, någon som förklarar periodisk fasta fördelar och nackdelar bra är Jonas Bergqvist länk HÄR.
 
Definitionen av olika lchf nivåerna/varianter...
 
Strikt LCHF
Maximalt 2% av energiintaget ska komma från kolhydrater. Om man äter 2000 kcal om dagen innebär det att man maximalt kan äta 10 gram kolhydrater per dag.
 
Normal LCHF
Maximalt 5% av energiintaget ska komma från kolhydrater. Det motsvarar ungefär 25 gram kolhydrater om dagen
 
Liberal LCHF
Maximalt 10% av energiintaget ska komma från kolhydrater, vilket motsvarar ca 50 gram kolhydrater om dagen. Detta är den övre gränsen för LCHF.
 
Kolhydratreducerad kost
Maximalt 20% av energiintaget kommer från kolhydrater. Det innebär ca 100 gram kolhydrater per dag. Detta är inte LCHF, men är förmodligen en utmärkt kost för den som är frisk och motionerar.
 
Normalkost/Kolhydratbaserad kost
Om 30% av energiintaget eller mer kommer från kolhydrater är kosten kolhydratbaserad. Det innebär att man äter 150 gram kolhydrater eller mer per dag.
 
Livsmedelsverkets rekommendation
Som jämförelse kan nämnas att de Nordiska Näringsrekommendationerna (NNR) som förespråkas av Livsmedelsverket och som ligger till grund för deras ”tallriksmodell” förespråkar att 45-60 % av energiintaget ska komma från kolhydrater. Det innebär 225-300 gram kolhydrater per dag för en person som äter 2000 kcal om dagen.
Har kopierat detta från HÄR.
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗