Egen rökt bacon 😋😋😋😋

Så lyxigt att ha en sambo som röker och som gillar sitta alla dessa timmar som det tar, blir så gudagott. Inget socker tillsatt vid saltning av sidfläsk för det gör vi oxå själva. Vad som är skrämmande är att mycket bacon i affären inte ens är rökt utan kryddat med rökarom och lagt i saltlake med massa socker, dessutom rått så man kan inte äta det direkt utan måste steka.
Vågar jag berätta att det rökta älgköttet blev himmelskt gott 😍😍😍
 
 
Saltlake
0,75dl grovsalt till 1l vatten. Rör om till det är upplöst.
Vi låter sidfläsket ligga i 5dagar. Viktigt att allt fläsk ligger under ytan, använd en tyngd.
 
Rökning
Inner temperatur 62-65°, vi använder fryst sidfläsk för att trikinerna dör vid infrysning.
Älgköttet ca: 70° i innertemp.
Rökt med tunnt granris utan årsskott 😊 
 
Kram på er där ute 🤗🤗🤗