LCHF-Minimalt av Kolhydrater utan Socker - Äta mig frisk Del 1

Äta mig frisk Del 1

Jag har bestämt mig för att jag ska äta mig frisk och börja använda produkter som innehåller så lite gift som möjligt. Ju mer jag kollar runt desto mer upptäcker jag att det finns gifter, är dom inte cancerframkallande så är dom allergiframkallande. Något som min mor upplyste mig om är deodorant som innehåller aluminium chlorohydrate som ger störning på hjärtat och kopplats till Alzheimers och bröstcancer. Jag som har retning på hjärtat bör tänka mig för! Finns även parabener som kan ge cancer. Och tänk bara hur mycket deo som går åt, vi stryker på det efter varje dusch eller tvätt. I armhålorna sitter viktiga körtlar och modern vetenskap har länkat användning av deodorant till bröstcancer. Att svettas är bra sätt att göra sig av med toxiner i kroppen. Och det är inte svetten som luktar utan bakterierna som bildas...
 
Alltså jag har bestämt mig att göra min egen deo 😀
 
Kokosolja är antibakteriell så den måste vi ha, sen finns olika eteriska oljor som också är antibakteriell  och dom ger doft.
 
1dl stärkelse (potatis, majs eller arrowrot)
1dl bikarbonat 
10 droppar ekologisk eterisk olja, 20 för män.
3,5 msk kokosolja
2,5 msk olivolja
 
Blanda ihop allt till en krämig massa, häll upp i en tättsluten burk eller en diskad deobehållare. Är man känslig minska med bikarbonaten och öka stärkelsen.
För att få loss kulan när ni diskar ur en deo, spola hetvatten så får man lättare loss kulan. Kulan kan bli sträv så man får hjälpa den på traven ibland, det är stärkelsen och den är bra för den absorberar vätska.
Fixa tandkräme och lotion blir mitt nästa projekt.
Fortsättning imorgon...
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
 
 
 
 
Banta - Ekologisk - Giftfri - Hälsa - Kost - Menskopp