Pizza (fat head) LCHF

Här har jag gjort en capricciosa 😋
 
2port 
 
220° 10min + 7min
 
6kh/port räknat på om man gör en capricciosa. Med annan topping kan det bli mer eller mindre kh😉
 
Pizzabotten.
1ägg
1tsk vinäger
2dl mandelmjöl
0,5msk kokosolja
150 g riven ost (jag använde guoda)
2 matskedar färskost
 
Tomatsås
2msk tomatpuré
1,5msk rapsolja
1dl vatten
Kryddor, oregano, vitlökspulvet, lökpulver, grovmalen svartpeppar och salt.
Ha alla ingredienser i en kastrull och koka upp såsen, ställ åt sidan och låt svalna.
 
Topping
Ta det du gillar, jag har på bilden tomatsås, ost, skinka, champinjoner och oregano.
 
Sätt ugnen på 220°. Ha i riven ost och färskosten i en kastrull och värm på svag värme till det smält ihop till en klump. Ha i resten av ingredienserna och blanda väl. Lägg upp degen på bakplåtspapper, olja händerna och tryck ut degen till bra storlek. Nagga pizzabotten med en gaffel och grädda den i 10min. Ta ut pizzabotten och ha på toppingen och in i ugnen igen till den fått fin färg.
Kram på er där ute 🤗🤗🤗
 
 
Tror jag såg receptet på pizzabotten första gången hos dietdoctor.com.
1 Signe:

skriven

Mums, mums va gott det blev. Jag o dottern ensam hemma och det blev fest med denna pizza!!!!!

Svar: 👍👍👍
Yvette

Kommentera här: